Energielabel van uw woning

Zonsopkomst Texel

Sinds begin 2015 hebben alle woningen in Nederland een energielabel. De rijksoverheid heeft dat ingevoerd zodat kopers (en huurders) direct kunnen zien hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Het bouwjaar van de woning is een van de uitgangspunten van het energielabel. Verder is het bedoeld als aanzet voor eigenaren om hun woning energiezuiniger te maken. De klassen variëren van A tot en met G, waarbij een A-status (groen van kleur) staat voor zeer zuinig en een G-status (rood) voor zeer onzuinig.  In het energielabel staan de energiezuinige maatregelen van de woning omschreven, zoals energiezuinige verwarming, dubbelglas, goede isolatie en zonnepanelen. 

De toegekende labels zijn echter voorlopige labels die bij verkoop (of nieuwe verhuur) definitief gemaakt moeten worden door een erkend Deskundige Energielabel Woningbouw. Gebeurt dat niet, dan riskeert u een boete. TM Vastgoed is als erkend Deskundige Energielabel Woningbouw bevoegd tot het controleren van een energielabel en kan u helpen bij het opvragen van een definitief label.

Wilt u weten hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken? op verbeteruwhuis.nl vindt u nuttige tips. Nieuwsgierig naar het voorlopige label van uw woning? Kijk dan op energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/.