Woning verkopen op Texel

strand paal 33

Er komt nogal wat kijken bij het verkopen van een woning. Hoe hoog kan de vraagprijs zijn, welke verplichtingen heeft u als verkoper en welke valkuilen kunt u maar beter omzeilen? De makelaars van TM Vastgoed kennen de markt en helpen u graag om de verkoop van uw woning of bedrijfsobject goed te laten verlopen. Niet voor niets is TM Vastgoed hét adres voor uw nieuwe adres!

Gezamenlijk bespreken we de vraagprijs, uw verkoopverwachtingen en de verkoopstrategie. Daarna maken we een plan van aanpak voor een succesvolle verkoop.

Zo verkopen wij uw huis:

1. Uitgebreide opname

Allereerst onderwerpen wij uw woning aan een grondige inspectie. Hoe is de bouwkundige staat van uw woning? Welk energielabel is aan uw woning toegekend? Hoe is de ligging? We verzamelen alle relevante informatie en doen marktonderzoek voor de woning. Verder is het belangrijk dat u ons de eventuele gebreken aan de woning meldt, want als verkoper heeft u wettelijk de plicht om mogelijke kopers goed te informeren.

Aan de hand van onze waardebepaling zullen wij u adviseren over de verkoopprijs. We maken representatieve foto’s van uw woning, eventueel met hoogtecamera, en stellen een goede presentatietekst op. Ook raadplegen wij het bestemmingsplan omtrent uw woning en de omgeving en maken we een overzichtelijke plattegrond van het object.

2. Verkoopstrategie

Voordat we uw huis breed onder de aandacht gaan brengen, bespreken we eerst de presentatie van uw woning. Is uw huis verkoopklaar? Of zijn er wellicht nog (kleine) aanpassingen nodig die kunnen bijdragen aan een beter verkoopresultaat? Bekijk hieronder onze checklist.

Gezamenlijk bepalen we welke promotiemiddelen en media we gaan inzetten om uw huis te verkopen. In elk geval komt uw woning prominent op onze website woningoptexel.nl en in onze kantoorvitrine, waar dagelijks honderden Texelaars en toeristen langslopen. Ook zetten wij onze social media-kanalen in voor uw woningpresentatie. Daarnaast kunnen we andere lokale en landelijke online en offline media inzetten en kunnen wij uw woning presenteren op platforms als Funda en vbo.nl. Uiteraard hebben wij te koop borden en -raamaffiches beschikbaar.

Nu kunnen we echt van start!

3. Bezichtigingen en biedingen

De bezichtigingen regelen wij voor u. In overleg met u plannen we een geschikt tijdstip en leiden we de potentiële koper rond door uw woning. U hoeft daar niet bij aanwezig te zijn. Onze makelaars voeren namens u de gesprekken en kunnen direct inspelen op situaties die tot een bieding kunnen leiden. Ook indien de potentiële koper een bouwkundig onderzoek wil laten uitvoeren, zijn wij daarbij aanwezig.

Als er uiteindelijk een eerste bod komt, gaan wij in overleg met u de onderhandelingen aan. Daarbij is niet alleen de verkoopprijs belangrijk. Ook de oplevertermijn en eventueel (ontbindende) voorwaarden zijn inzet van de onderhandelingen.

4. Huis verkocht!

Worden de onderhandelingen succesvol afgesloten en is er overeenstemming over de prijs en de voorwaarden, dan stellen we de koopovereenkomst op. Alle aktes worden zorgvuldig met u doorgenomen, waarna de ondertekening kan plaatsvinden. Via de notaris wordt de overdracht verder financieel afgewikkeld. Vanzelfsprekend houden wij nauwlettend in de gaten of de afhandeling correct verloopt en zullen we op de dag van de overdracht de woning afschouwen. En dan… gefeliciteerd! Uw woning is verkocht!

Tips voor een verkoopklare woning

Presentatie is heel belangrijk bij de verkoop van uw woning. Met wat simpele ingrepen maakt u uw woning verkoopklaar. Wij hebben de belangrijkste tips voor u op een rij gezet:

Tip 1

Zorg dat uw tuin er verzorgd bij ligt, dat is de eerste aanblik van de potentiële koper.

Tip 2

Los kleine gebreken vooraf op. Een loszittend plintje, afbladderende verf, een klemmend raam etc.

Tip 3

Creëer ruimte in huis. Ruim rondslingerende spullen op en zet onnodige accessoires eventueel in de kast en haal desnoods tijdelijk meubilair weg.

Tip 4

Zorg voor voldoende licht in huis. Schuif gordijnen opzij en doe eventuele rolluiken of rolgordijnen omhoog. Hierdoor oogt uw woning ruimer en toegankelijker.

Tip 5

Maak de bedden op. Dat geeft de slaapkamers een veel verzorgder aanblik.

Tip 6

Zorg ervoor dat de badkamer er blinkend schoon en fris uitziet. Hang schone handdoeken op en houd de vuile was uit het zicht.

Tip 7

Net als een frisse badkamer is het belangrijk dat ook de keuken schoon oogt. Geen vaat op het aanrecht en een schoon kooktoestel.

Tip 8

Heb je open kasten? Zorg er dan voor dat alles netjes in de kast staat.

Tip 9

Heb je een hond? Zorg er voor dat die tijdens de bezichtiging niet in de woning aanwezig is.

Tip 10

Zorg dat het lekker ruikt in huis. Goed luchten voor de bezichtiging zodat potentiële kopers in een frisse woning komen.